“Een voldaan gevoel”

Het aantaHuiswerkgroepl (ex-)vluchtelingen en migranten waar Stichting SADOR huiswerkbegeleiding aan biedt, groeit snel. De groep vrijwillige docenten is inmiddels uitgegroeid naar tien personen. Het aanbod van hulp is zeer divers. Zo verzorgen de docenten huiswerkbegeleiding voor basisschoolleerlingen op het gebied van o.a. taal, wiskunde, rekenen en natuurkunde, maar helpen zij ook volwassenen met de voorbereiding op het inburgeringsexamen of de entreetoets voor het beroepsonderwijs. “Migranten weten ons steeds beter te vinden”, vertelt Hilde Eijgenhuijsen, adviseur en tevens docent bij de stichting. De docenten zijn zeer enthousiast over de hulp die zij deze groep kan bieden. Docente Ada van der Mik vertelt:

“Ooit heb ik Engels en Nederlands gestudeerd aan de Lerarenopleiding. Na een aantal stageperiodes heb ik toen besloten in ieder geval geen les te willen gaan geven. Een beetje politieagentje spelen voor zo’n groep leerlingen. Mij niet gezien!”,  zegt Ada lachend.

“Maar nu, zo’n veertig jaar later, doe ik vrijwilligerswerk voor Stichting SADOR en geef ik met heel veel plezier bijles aan kinderen van basisscholen en voortgezet onderwijs. Ook ouderen die moeten inburgeren, begeleid ik ter voorbereiding op het inburgeringsexamen. Het werk is leuk, leerzaam, interessant en dankbaar. Ik hoor vaak: ‘vrijwilligerswerk doe je alleen voor jezelf’, maar met die mening ben ik het niet eens als ik als beloning een grote grijns krijg van een kind, omdat hij de som ineens snapt of ’t taxikofschip door heeft. Hoe mooi is het als een kind niet meer hoeft te hakken met lezen en toch naar die andere school kan? Een groter gevoel van voldoening kan werk mij niet geven. Wie had dat veertig jaar geleden gedacht?”, besluit Ada haar verhaal.

Meer weten over de huiswerkgroep van Stichting SADOR of op zoek naar hulp bij bijvoorbeeld de inburgeringstoets? Neem contact met ons op en wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.