Van ’t één komt ’t ander…

Een paar maanden geleden belde Hilde mij met het verzoek om Thahn en eventueel ook haar man te helpen met de Nederlandse taal. Behalve haar voornaam vernam ik waar zij werkt, dat ze in Overbos woont en dat haar twee kinderen op de basisschool zitten.
Bij mij ging toen een lichtje branden: ‘zouden dat niet die twee kinderen zijn de school van mijn kleinkinderen?’
Ik ben naar de school gegaan en heb het meisje gevraagd of haar moeder daar en daar werkt.  Dat klopte en ik heb haar mijn telefoonnummer gegeven.

Sindsdien kom ik wekelijks bij dit gezin. We praten over van alles en nog wat en Thahn wilde graag kennismaken met degene met wie ze een aantal keren aan de telefoon had gesproken en die mij had gebeld (Hilde dus).

Afgelopen dinsdag zijn Hildschaken-bij-thahne, Gerard en ik naar Thahn gegaan. De kinderen hadden schoolvakantie. Ik had Thahn verteld dat Yussuf en Yassin hebben leren schaken.
Zij dacht dat haar kinderen dat ook wel leuk zouden vinden. Dus Gerard heeft met de kinderen geschaakt en we hebben heerlijk gekletst en Vietnamees gegeten.
We hebben afgesproken van de zomer te gaan picknicken met Yussuf, Yassin, Cam Ha en Viet en dan ook te gaan schaken. Van het één, komt vaak het ander: van hulp bij Nederlandse taal komt in dit geval een leuk uitje voor de zomer. En …een schaakclubje?