Doelstellingen

Stichting SADOR is actief in Nederland en Somalië. Voor beide gebieden hebben wij onze eigen doelstellingen met als overkoepelend doel; educatie en vooruitgang.

Doelstellingen Nederland

• Migranten, die zich in de gemeente Haarlemmermeer en omgeving hebben gevestigd, bijstaan met praktische, sociaaleconomische en sociaal-emotionele ondersteuning om integratie te bevorderen;
  • Organiseren van activiteiten in de Haarlemmermeer gericht op educatie en ter bevordering van de integratie;
  • De Somalische gemeenschap motiveren donaties in te zamelen voor projecten in Somalië.

Doelstellingen Somalië

• Duurzame vooruitgang op kleine schaal bewerkstelligen in Somalië, met een voorlopige focus op de regio Mogadishu. Onze projecten richten zich op educatie en gezondheid;
  • Hulp bieden in noodgevallen*.
* Stichting SADOR heeft in januari 2012 bijvoorbeeld een ‘flitsactie’ uitgevoerd voor voedselhulp, die noodzakelijk was als gevolg van de droogte in Mogadishu. Er is in een korte tijd €10.000 opgehaald. Dit is door Cordaid aangevuld tot €30.000.